juni 2015, oost en west kaap, Lesotho

Als je twee weken probeert terug te denken dan kun je moeilijk je herinneren wat je allemaal hebt gezien en gedaan. Maar hier volgt een zo goed mogelijke herinnering.

We kamperen vooral in de nationale parken en reserves ( de kleinere parken). Dit omdat het vaak prachtige omgevingen zijn en in zuid Afrika voelen we ons niet veilig genoeg in de bush te staan. En overal staan hekken omheen dus er is ook letterlijk geen plek. De afstanden zijn enorm. Daar vergissen we ons nog steeds in. We zijn al redelijk gewend. Bijzonder is dat je je aanpast aan alle omstandigheden. Kou, warmte, regen etc. Dan passen we onze activiteit aan aan het weer. We hebben een aantal bijzondere contacten gehad. In het plaatsje Rodhes wonen nog 33 mensen ( blanken, want verderop een township maar dat is gescheiden), waaronder een Nederlander. Dit hoorden we de avond daarvoor in de kroeg, waar we tevens een heerlijke pizza hadden gegeten. Dus wij de volgende ochtend bij deze man op de koffie in zijn huis. Gezellig gesproken, en hij vertelde ons meer over het leven in zuid Afrika. Dat was bijzonder. In het plaatsje Bethuile een echtpaar wat een prachtige camping runde, en hij was zo vriendelijk om ons een rondleiding door zijn stad te geven. Zo leren we steeds meer over hoe het leven hier daadwerkelijk is. We hebben een aantal passen door de bergen gereden. Dat was prachtig. De hoogste was de sani pas in Lesotho. Aangekomen op het hoogste punt hebben we geslapen. Dat was koud, de tent wilde niet gevouwen want die was bevroren. ‘s Ochtends een sinaasappel aan twee kinderen gegeven. Ze wist niet hoe hem open moest krijgen dus probeerde hem op een steen stuk te slaan. Lesotho was een groot bergengebied. De mensen erg vriendelijk maar zodra ze je auto zien denken ze dat je erg rijk bent en beginnen direct met bedelen. Omdat er bijna niets kan groeien op deze hoogte is een groot landbouwproduct de wol. Herders gaan dagenlang de bergen in in de kou om hun kuddes te laten grazen.

We trekken elke dag verder, soms blijven we ergens twee of drie nachten staan om bij te komen van alle indrukken. Dan zijn we even moe. Soms nemen we een jong liftertje mee die nog nooit in een auto heeft gezeten, en andere momenten geven we warm eten aan de security guy die de hele nacht over ons waakt. Het is een bijzondere wereld en er is veel te ontdekken :-).  De zon op zien komen vanuit je daktent me top de achtergrond zebra’s in het wild zijn kippenvelmomenten.

Tot later…….

1 reactie op “juni 2015, oost en west kaap, Lesotho

  1. Gaaf Jos en Nico! Echt super gaaf!

    Mooie foto’s, die pinguïn zo schattig! Mooi om te lezen dat jullie vanuit je daktent wakker worden van de zon en dan wilde zebra’s zagen. Dat is toch fantastisch!

    Verder niet zoveel te vertellen!

    Dikke knuffel jezusje

Reacties zijn gesloten.