Deel 2 Namibie tot zaterdag 25 juli

DSC_2377

De diepe sporen van langs het strand rijden

De diepe sporen van langs het strand rijden

De eerste keer rijden in de zandduinen was dus een hele ervaring. Het zand is niet het probleem, maar dat de auto weggespoeld kan worden door de zee was angstig….Maar we hebben het weer gered zoals altijd.  De auto had het zo zwaar gehad dus we vonden dat hij wel een poetsbeurtje verdiend had. Maar door 5 mensen tegelijkertijd een uur lang en dan van binnen en buiten incl. cockpitspray en banden polish vonden wij ook wat overdreven…en dat voor de prijs van 3.70 euro.

Hierna de olie laten verversen, nieuw oliefilter en brandstoffilter zodat ie er de komende 10.000 km weer tegenaan kan. Van walvisbaai naar Swakopmund gereden wat een veel leukere stad bleek. Het weer zat niet zo mee. We sliepen in een backpackersding waar we leuke contacten met mensen hadden. We hebben Emily en Harly ontmoet ( respectievelijk Zweeds en nieuw zeelander). Zij waren een aantal weken op vakantie in zuid Afrika en besloten wel naar zweden te willen rijden. Dus een auto gekocht en gaan. Stoer hoor dat soort besluiten. En wij met onze twee jaar voorbereiding. ZO zie je maar, ieder mens is weer anders. Ze willen voor oud en nieuw in zweden zijn. We trekken een tijdje met hun op De schokbreker van hun auto was afgebroken dus we helpen ze met hun pech weer op weg.

We zijn langs de kust naar de zeeleeuwen kolonie gereden ( enorm veel zeeleeuwen die zich ophopen bij cape cross). Hierna het binnenland in. Vannacht sliepen we in een droge rivierbedding na een gezellig avond BBQ en veel wijn….We konden niet zo hard rijden wegens de schokdemper dus we hebben 4 uren of 80 km gedaan….NU zijn we in Uis, vlakbij de brandenberg gebied, Er schijnen woestijnolifanten te zijn dus daar gaan we naar op zoek. Tot later!DSC_2255

DSC_2260

DSC_2272 DSC_2276 DSC_2287 DSC_2315 DSC_2324 DSC_2328 DSC_2338 DSC_2342

3 reacties op “Deel 2 Namibie tot zaterdag 25 juli

  1. Samen met mijn geliefde met jullie meereizen! We genieten van de verslagen en de foto’s!

  2. Prachtig om de foto’s te zien en om het verhaal te lezen. Wat mooi…en wat is reizen toch een uitdaging, hé, maar dat is aan jou wel toevertrouwd.. Ben benieuwd naar de andere verhalen en foto’s die volgen… Toi toi toi, nog heel veel moois toegewenst. Gr. Griet H.

  3. Hallo Joska,
    Wat een mooie verhalen en prachtige foto’s! Wat hebben jullie in zo’n relatief korte tijd al veel gezien en beleefd! Geniet er van!

    Groetjes, Marjolein

Reacties zijn gesloten.