staartje juni begin juli. Terug bij af.

De tegengestelde wereld, dat zuid Afrika…..De mooiste natuur, Rijkdom en Armoede. Zwart en Wit. De vriendelijkste mensen. Alle soorten landschappen, van woestijn tot mediterranee.  Zo herinneren we ons zuid Afrika. We zijn in de tussentijd naar verschillende parken geweest. Soms even rustig aan om bij te komen. Je overgeven en aanpassen aan de omstandigheden. Tussendoor even wandelen ipv altijd in de auto zitten. Golden gate Np was lekker om ff te zijn. We hebben direct geleerd geen voedsel te gebruiken wanneer er baboons om ons heen zijn. Hier worden ze agressief van omdat ze het af willen pakken en wanneer ze op hun twee benen gaan staan ipv 4 zijn ze net zo groot als ik. Dus dat was ff schrikken. Hierna een heel stuk op de snelweg gereden maar dat hadden we snel bekeken. We zijn de kleine gravelpaden weer opgegaan. Andere overlanders ontmoet die ons de tip gaven over de Swartsberg pass en die Hel….Een plek waar je erg moeilijk kon komen maar waar een aantal mensen een boerderij gesticht hebben. De vegetatie was erg divers. Bijzonder wanneer je dat tegenkomt in een gebied waar vooral woestijn is. Waar het stil is. We worden elke ochtend wakker van de zonsopkomst. Na die hel een camping onderweg tegengekomen waar we erg aardige mensen hebben ontmoet,  Philip, Karin, Dolly en Esther. Ze hebben ons veel verteld en tips gegeven over wat mooi is in de omgeving. S avonds werden we uitgenodigd voor de Braai, met veel wijn, dus super natuurlijk :-). nog rondgedobberd in hete bronnen waar de Zebra’s om je heen liepen.

Zuid Afrika heeft het allemaal. Terug naar de basis is hier niet  nodig, alles is te koop en je kunt genieten van al het moois. We zijn wel toe aan een stukje back to basic…. dat was toch ook het idee. We zijn terug bij Duncan van African Overlanders. We weten nu al niet naar huis te kunnen rijden. Wanneer we dat zouden doen zijn we alleen maar aan het rijden en dat was niet de bedoeling van de reis. Dus we denken de auto hier te stallen na een jaar reizen en terug te vliegen naar Nederland. We hebben een deel van de spullen uit de auto gehaald omdat we te weinig ruimte of teveel spullen hadden, t is maar hoe je t bekijkt……Geen ergernis meer van dingen heen en weer verplaatsen iig.

Nog een hoes voor de high jack aanschaffen zodat ie niet roest en misschien toch de zandplaten nog,…….en dan de woestijn van Namibië in, maar eerst de Kalahari…..op naar de leeuwen!