Tweede deel foto’s “rivierbeddingen, woestijn en ova Himba”.

Niet alles was doorgekomen dus hier volgt de rest van de foto’s.

We zijn nog naar een ova Himba dorp geweest wat bijzonder was. Een klein kindje had een aantal dagen geleden zijn voet verbrand en de moeder vroeg of we konden helpen. We zeiden tegen elkaar dat we echt een rood kruis op onze auto gaan plakken…..

Verder nog twee keer moeten lieren…toch vast in het zand. Je moet gang houden en wanneer je moet draaien graven de wielen zich vast. De zandladders die we hebben gekocht werkten voor geen meter…dus die gaan we maar weer ergens weggeven. Scheelt weer ruimte in de auto. Gelukkig stonden er deze keer bomen. We hebben de route langs de Kunene rivier gereden. Ook weer prachtig. Kinderen gaan naar de weg zodra ze de auto horen en houden hun hand op…….eenmaal zei een meisje van rond 12 jaar “give me money” We asked why?  “because i am a Himba?!?!?! Bijzonder hoe dit volk leert bedelen terwijl ze het niet nodig hebben en zo een mooie oude cultuur hebben waarin ze één kunnen zijn met de natuur. Maar goed, over 20 jaar zullen ze ook wel verwesterd zijn.

We zijn nu weer in stedelijk gebied, wat ook ff schokkend voor onszelf is…al die gebouwen enzo :-). Maar goede wifi, das weer een voordeel, dus hier volgen de foto’s…..

O en Cis, ik heb de armband niet gekocht.

En wat we verder eten wordt nog gevraagd. Tot nu toe is alles hier te koop. Dus pasta of rijst of aardappelen met groente en eventueel vlees. Soms een salade. De wijn is hier super. Soms zelfs lekker uit eten wrap met kip of pizza.

 

8 reacties op “Tweede deel foto’s “rivierbeddingen, woestijn en ova Himba”.

 1. Wat een prachtige foto’s!! Een hele belevenis en ik “ervaar” op deze manier ook iets van jullie bijzondere reis. Het ga jullie goed, leafs

 2. Jeetje, wat een prachtige foto’s en wat een mooie reis en avontuur . Puur natuur en laat dat ook vooral zo blijven…niks laten verwestersen..de charme is juist de puurheid. Prachtig dat jullie ons mee laten genieten. Ik blijf mij graag verwonderen over al dat moois…Krijg in zekere zin zelf weer de reiskriebels;) . Alle goeds en toy toy voor jullie.

 3. Geweldige foto,s en wat genieten wij van jullie reis verslagen .
  Jan & Baukje

 4. Na twee zonovergoten dagen op Schier liep ik vanochtend met de hond in de regen door het Leeuwarder bos. Dacht nog dat mensen uit landen met hitte/droogte zich waarschijnlijk ons klimaat niet voor kunnen stellen. Beetje zon, beetje regen, beetje wind, beetje sneeuw, etc… Ben altijd wel blij met de afwisseling van het weer hier in Nederland. Maar dan zie ik die prachtige foto’s van een magnifiek landschap. Tjee, wat bijzonder! De wereld in zijn diversiteit (en laat dat asjeblieft zo blijven, niet dat alles verwesterd).
  Geniet hier thuis op de bank mee van al dat moois!

 5. Oké Jos dus geen armband. Als je dat doet had je waarschijnlijk al honderden armbanden :-). Wat bijzonder ook om die mensen te ontmoeten. Je kunt je haast niet voorstellen dat zij echt zo leven! Prachtige foto’s weer! Dikke knuffel voor jullie xxx

 6. Wat een mooi land is Afrika! Hebben jullie ooit wel weer zin om naar Nederland?? :P Dat duurt gelukkig nog even. Heel veel plezier verder!

  Gr Marjanne

Reacties zijn gesloten.