Zimbabwe deel 2, Vic Falls en Hwange

We vertrokken uit Mana Pools waar we behoorlijk pittig off road gereden hadden, “soms zelfs Croatia trophy waardig”, richting Kariba, gelegen aan het grote Kariba meer Vlak voor de uitgang stond een overland auto dwars over de weg geparkeerd zodat hij het verkeer blokte. Deze mensen bleken  het park ingereden te zijn zonder te weten dat ze ervoor moesten betalen, en toen ze eenmaal hoorde hoe duur het was wilden ze er weer uit. Nu weet iedereen dat je voor wildparken moet betalen dus wij vonden het wat vreemd dat ze zo reageerden….Na 15 minuten praten kregen we het voor elkaar dat de Israëliër een metertje naar voren wilde zodat Albi en wij er langs konden.  Pffff, ik begrijp zijn frustratie best dat alles zo duur is maar je had je ook van te voren kunnen informeren.

Goed, we namen afscheid van Albi, deze ging naar HArare en wij gingen naar het weste. Kariba bleek een wat versplintert stadje met een prachtig uitzicht. En ja daar zagen we weer olifanten. We zijn het hele meer onderlangs gereden, tot aan de vic falls, alles bij elkaar 700 km. Een nacht wildkamperen met irritant veel vliegen maar je kan niet alles hebben zullen we maar zeggen. Nu de Croatie Trophy, een grote vier keer vier wedstrijd, steeds dichterbij komt begint Nico zich te ontwikkelen tot een ware coureur….Met 80 over de gravelpaden en alles inhalen onderweg…..hij is goed getraind.

De vic Falls, De grote victoria watervallen hadden we aan de Zambia  kant gezien. Nu konden we ze nogmaals bewonderen. Vanaf de Zimbabwaanse kant hadden we veel mooier en grootser uitzicht. Daarnaast was en veel meer water De watervallen zijn 1,7 km lang en vallen 105 meter naar beneden. Fotograferen was lastig want de waterdruppels vliegen je om de oren, de regenjasjes kwamen goed van pas. Naast dit prachtige natuurschoon zijn we nog wezen lunchen in het Victoria Falls hotel ( 1905). Echte Engelse Upperclass. Flesje water was 5 dollar….Maar dit smaakte dan ook erg lekker. Het zal de entourage zijn. De body lotion op de toiletten rook in ieder geval heerlijk.

Na al dit moois zijn we naar Hwange National park gereden. Hier kunnen we kort over zijn:  Een keer moeten lieren omdat we vaststonden ( en das niet een fijn gevoel met de wilde dieren om je heen) en 5 zebra’s, antiloopjes en waterbucks was het resultaat. We hadden al snel besloten niet nog ene nacht te verblijven. Je ziet de afdrukken van poten en olifantenpoep wel maar dat was het dan ook. Na Hwange besloten we naar zuid Afrika af te reizen en daar zijn we nu weer….Terug waar we begonnen waren, de cirkel is bijna rond.

Foto s volgen hopelijk later want de verbinding is niet optimaal.