Zuid Afrika, het einde in zicht

Op de “terugweg” hebben we de Baviaanskloof van oost naar west gereden, de heenweg deden we dit van west naar oost. De seizoenen geven een groot verschil, hadden we het nog erg koud gehad op de heenreis, de terugreis in maart, het einde van de zomer is hier in zicht , was lekker warm. Boer Chris van de camping herkende ons nog en met een oorspronkelijk Zwitsers stel wat al 40 jaar in zuid Afrika woont zijn we een dag de bergen in getrokken om te 4×4 en. Dit leverde mooie vergezichten op. Van deze mensen kregen we ook  de uitnodiging om bij hun langs te komen en gebruik te maken van hun appartement wat ze normaal verhuren.  Nog een dagje aan de kust waarop het weer slecht weer werd. We maken al grapjes dat we het weer kunnen beïnvloeden, want wanneer wij naar de kust rijden regent het de volgende dag.  We deden het plaatsje Calitzdorp aan, daar waar we Philip en Karin en Dolly en Esther 9 maanden terug ontmoet hadden. We hebben twee nachten van hun gastvrijheid gebruik gemaakt en zijn op bezoek geweest bij een wijnboerderij waar we inzicht kregen in het proces van wijn maken. Tijdens de lunch moest er natuurlijk een lekker wijntje uitgezocht worden…

Uiteindelijk kwamen we bij african overlanders terecht, daar waar alles begon. Het was gezellig druk op de camping met andere reizigers dus de verhalen werden uitgewisseld. Een Nederlands stel, Andrew en Martine beginnen net aan hun grote avontuur. Bert de motorrijder had de westkust gedaan. Nederlanders blijken een reislustig volkje. NA dit gezellige samenzijn besloten we naar het noordwesten te reizen om daar een paar dagen aan het strand te vertoeven en waar Nico ook kon windsurfen, kijken of ie het niet verleerd was….een mooi einde van onze trip. Weer even wennen hoe het is om op dezelfde plaats te verblijven en lekker relaxen in het zonnetje…..

 

 

One thought on “Zuid Afrika, het einde in zicht

  1. Brok in mn keel en met weemoed denk ik terug aan het mooie afrika. Voor jullie welkom thuis! Zal ook wel even wennen zijn. Wat staat er nu op de planning en wanneer terug naar het mooie continent? Ben erg benieuwd naar jullie verhalen, 10 maanden! NEVER STOP EXPLORING 🙂

    Liefs uit Hong Kong

Reacties zijn gesloten.