Het einde….en daarmee een nieuw begin.

Dag lieve lezers,

We zijn nu 10 dagen terug in Nederland, en dat is wennen. Het weerzien met iedereen is fantastisch. Er stond een grote groep mensen te wachten op Schiphol, met spandoek en al! Alles voelt weer even vertrouwd als voorheen. Er lijkt weinig veranderd. We verblijven op de boot van Nico s ouders in de haven van Wommels. We mogen in ons oude huis douchen en wassen. Maar daarnaast leven we nog veel buiten en das wel lekker.

We zitten direct weer in de drukte. De jeep moet snel afgemaakt worden voor de croatie trophy. Ja over anderhalve week gaan we alweer op pad om hier beide aan mee te doen. Ondanks alle drukte en de lieve mensen om ons heen missen we de vrijheid van het reizen wel. Het is weer aanpassen. Maar tevens merk ik dat er ideeën over de wereld in mijn hoofd veranderd zijn. In de stad zie ik een echtpaar winkelen, ze gaan de schoenenwinkel in en op dat moment vraag ik me af waarom ze dat doen want ze hebben toch al schoenen aan………….  Reizen verandert je. Het geeft je een nieuwe kijk op de wereld en je ontwikkelt jezelf.

Het belangrijkste dat ik heb geleerd is toch dat als het even zwaar is, als je de mensen mist, als je gek wordt van de hitte, van het lawaai, het nooit even alleen kunnen zijn, het altijd vragende mensen om je heen hebben, de muggenbulten die zo jeuken dat je jezelf openklauwt……..morgen is er weer een dag en dan zal alles weer anders zijn. De tijd gaat door, en hoe je die invult dat is aan jou. De wereld is een prachtige plek om op te zijn.

Bedankt voor het lezen van de blog en de reacties die jullie hebben gegeven. Dank aan alle mensen die ons in de tussentijd hebben geholpen ( vooral beide zussen met onze administratie, dank Siska en Diana). De andere overlanders die ons van informatie hebben voorzien en de mensen waar mee we voor korte of langere tijd zijn opgetrokken. De gastvrije afrikanen die ons in hun huizen lieten.

We gaan zeker weer terug naar Afrika dus er zal een vervolg komen.

 

En nog duizenden mooie plaatjes en herinneringen.

Tot het volgende avontuur,

 

Liefs Nico en Joska.

6 thoughts on “Het einde….en daarmee een nieuw begin.

 1. Hoi Nico en Joska,

  Bedankt dat ik mocht meegenieten van jullie geweldige reis. Ik heb er echt van genoten.
  Veel succes in jullie nieuwe hoofdstuk van het leven.

  Liefs Ingrid vd Henne

 2. Jeetje wat gaat t snel!!heerlijk dat ik hiervan mee mocht genieten!
  Het geluk straalt letterlijk uit je ogen jos!
  Binnenkort hoor ik graag alles live van je! Maar ik lees dat jullie eerst nog ff onderweg gaan!
  Liefs X

 3. Hallo Joska en Nico,

  Bedankt voor jullie prachtige foto’s en reisverhalen. Wat een geweldig avontuur en dat ik hier van mee mocht genieten.
  Succes met wennen weer in de thuissituatie, dat jullie hier net zo gelukkig mogen zijn als op één van jullie laatste foto’s !!!

  Een lieve groet.

 4. Fijn dat jullie er weer zijn! Tot gauw Joska: ga ik lekker voor je koken!

 5. Welkom in holland,zal weer wennen zijn aan het klimaat en het weer.
  Ook wij hebben genoten van de foto,s en verslagen.
  We blijven jullie volgen, succes.

 6. Nico en Joska,
  Welkom weer terug in Nederland !! Wat heb ik genoten van jullie foto’s en reisverhalen. Ze waren prachtig en wat maak je dan wat mee. GEWELDIG !!!

Reacties zijn gesloten.